Sunday, 10 April 2016

RUAM BAYI POWDER - PENAWAR SEMUA JENIS PENYAKIT KULIT


RUAM BAYI POWDER PENAWAR UNTUK SEGALA JENIS PENYAKIT KULIT

DARI TANAH KITA DIJADIKAN DAN DARI TANAH JUGA SEGALA PENAWAR TERCIPTA

RUAM BAYI POWDER Terbukti sangat berkesan, malah mampu menyelesaikan pelbagai jenis penyakit kulit seperti :

1. Psoriasis
2. Ekzema
3. Kurap
4. Panau
5. Kayap
6. Ruam susu (bayi)
7. Ruam panas
8. Kudis
9. Kudis buta
10. Cacar air
11. Jerawat
12. luka
13. Dan lain lain masalah kulit


Rawat masalah Ruam di kulit bayi dan di tubuh anda dengan cara Warisan Nabi S.A.W. iaitu menggunakan Tanah Liat 100% Asli yang telah digabungkan dengan Air Galian Semulajadi.


Terbukti sangat berkesan, malah mampu menyelesaikan pelbagai jenis penyakit kulit aeperti Ekzema, Psoriasis, Gatal-gatal dan Banyak Lagi…
Dari Aisyah r.a.d, Berkata: “Sesungguhnya Nabi saw berkata/berjampi bagi penyakit; Bismillah, Ini tanah bumi kami, dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang yang sakit di kalangan kami, dengan izin Tuhan kami.” (Sohih Bukhari: Kitab Attib; Bil:5745)

Tanah liat putih yang bermutu tinggi ini adalah tanah liat putih yang terbaik di dunia. Permintaannya telah mendapat sambutan hingga ke negara Jepun dan China. Ia dicampur dengan 100% air galian yang ditapis khusus bagi menjaga kualiti tanah tersebut untuk menghasilkan Ruam Bayi Powder.


Ruam Bayi Powder ini adalah bedak sejuk warisan tradisi yang mendapat jolokan nama sebagai bedak ajaib, kerana fungsinya boleh digunakan untuk semua masalah luaran berkaitan kulit dan berkesan.

Tahukah anda kebanyakan produk yang mengandungi steroid memang berkesan tetapi ada yang beri kesan sehingga menipiskan kulit bayi. Jika ada pilihan yang lebih baik dan lebih selamat bersumberkan alam semulajadi, kenapa kita tak cuba kan…

Nak tahu apa yang best sangat Ruam Bayi Powder ni?

  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
  • Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah!
Adakah Benar Nabi S.A.W. juga mengaplikasikannya untuk Kesihatan kulit dan penyakit kulit?

Ini fakta yang menyokong ijtihad kami dalam kitab Tib Nabawi(Perubatan Rasulullah SAW) karangan Ibn Qayim:
Dalam Sahih bukhari,Muslim diriwayatkan bahawa Aisyah ra berkata,”Jika seseorg mengadu mengenai kudis (penyakit kulit) atau luka, Rasulullah saw meletakkan jejarinya sambil membaca: maksudnya:”Bisimillah,tanah bumi kami dengan campuran air liur di kalangan kami,disembuhkan orang sakit di kalangan kami dengan izin Tuhan kami.” Kata Ibn Qayyim:”

Ruam Bayi Powder ini diproses dengan tanah liat putih bersama campuran Air Galian semulajadi adalah sangat-sangat selamat, suci serta bersih untuk digunakan dan tidak mengandungi sebarang bahan kimia.
EkzemaRuam bayi
whatsapp dari ibu bayiIni adalah rawatan yang mudah & manfaat untuk berbagai kudis dan luka baru, terutama jika tidak ada ubat lain.
Tanah yang bersifat dingin dan kering yang ada diseluruh dunia boleh mengeringkan kelembapan kudis atau luka.
Kelembapan ini menghalang proses semula jadi penyembuhan yang cepat, terutama di daerah panas,cuaca panas akan menambah rasa sakit terutamanya bagi orang yang sensitif pada panas.
Tanah yang bersih setelah dicucikan dan dikeringkan, amat berkesan untuk meredakan panas yang disebabkan oleh luka.
Ini kerana tanah yang bersih mempunyai sifat dingin dan kering, bahkan lebih dingin dibandingkan ubat-ubatan yang paling berkesan.
Ini kerana ia merupakan bahan pengering yang kuat melawan kelembapan(kudis atau luka),tanah bersih(tanah liat)boleh membantu mengeringkan kelembapan kudis dan luka agar tidak menjadi bertambah besar.
Tanah murni (tanah liat yang bersih)membantu mendinginkan panas dalaman organ yang sakit sehingga menguatkan kekebalan tubuh.

Dengan demikian, dengan izin Allah tanah boleh menyembuhkan penyakit. Ruam Bayi Powder ini diproses dengan tanah liat putih bersama campuran Air Galian semulajadi adalah sangat-sangat selamat, suci serta bersih untuk digunakan dan tidak mengandungi sebarang bahan kimia.
100% semulajadi serta sunnah nabi S.A.W. Ini kerana ia salah satu cara Nabi SAW mengubati penyakit kulit seperti yang terdapat di dalam Hadith Sohih di atas yang membuktikan Nabi S.A.W. menggunakan tanah liat mengubati penyakit kulit dan lain-lain penyakit.


TIP: Jika bedak telah kering campurkan sedikit dengan air zam zam atau air mineral atau air bertapis. jangan guna air berklorin.
KESIMPULAN RUAM BAYI POWDER

👉Ruam Bayi Powder
Sesuai dari baby sampai dewasa utk semua jenis pyakit kulit termasuk psoriasis , ekzema, panau, kayap, kurap, chicken pox, kudis buta, ruam bayi, jerawat dll
Bebas bahan kimia, selamat jika termakan
100% tanah liat berkualiti tinggi & air galian yg selamat jika terminum

👉Cara guna
Sapu di bahagian kulit yg sakit anytime terutama mlm sebelum tidur.
jika air dlm bekas dah habis, campur dgn air yg boleh diminum @ bertapis, yg tbaik air zam2. JGN air paip sbb ada klorin yg tak elok utk kulit
jika keracunan mknn, gout & gastrik, ambil secubit, bancuh dlm setengah gelas dgn air kosong biasa,lepas tu minum.

Tindak Balas
Tindak balas adalah berbeza mengikut jenis penyakit & individu
Sesetengah individu dlm minggu pertama akan rasa kulit mengering & kegatalan, ini disebabkan air gatal & kuman dlm lapisan kulit mengalami kekeringan, jika boleh tahan teruskn, jika tak tahan , sapukan sedikit minyak zaitun @ minyak kelapa dara bagi mengurangkan kekeringan. JGN campur dgn mana2 krim yg ada chemical @ steroid.

insyaallah penggunaan yang berterusan penyakit kulit akan sembuh. Bagi yg sakit sikit2, seawal seminggu da ada perubahan, bg yg teruk hampir seluruh bdn, utk mendapat kesan yg lebih baik guna bterusan hingga sebulan ke atas. 


Testimoni
perkongsian dari pengalaman testimoni2, penjagaan pemakanan juga penting, Jgn mkn mknn yg myebabkn kegatalan kulit seperti kulit ayam, seafood, kekacang & makanan2 ringan. Perbanyakan minum air kosong utk mengelakkan kekeringan

Insyaallah kita mampu ikhtiar, yg myembuhkan hnya Allah. Ruam bayi powder ni hnya asbab


Info produk tiruan Ruam Bayi Powder

 Amaran
Disebabkan permintaan tinggi & kemujaraban produk RBP ini, ada individu yg tidak bertanggungjawab telah mengeluarkan produk tiruan bg RBP
Utk pegetahuan , RBP tidak pernah bertukar sticker @ packaging sama sekali, inilah identiti RBP kami dari awal pengeluaran sehingga kini.
Berhati-hati dengan produk tiruan.

Hak cipta terpelihara.
 KAMI CUMA MENYEDIAKAN PENAWAR
KESEMBUHAN DIATAS KEIZINAN ALLAH
 SABAR DAN ISTIKOMAH DI PERLUKAN


 DOA DAN TAWAKAL ITU PENTING


 HARGA

HARGA : RM38.00
POSLAJU RM8 SM / RM12 SS

NAK JIMAT ?

3pcs RM100 . FREE POSTAGE 1 MALAYSIA

OFFER INI DALAM MASA TERHAD SHJ
BERMINAT ?
SILA WHATSAPP


www.wasap.my/60176889720

SILA CHECK STOCK DAHULU SEBELUM BANK IN DUIT

CARA PEMBAYARANSILA IKUT LANGKAH LANGKAH BERIKUTLangkah 1: Bank-In ke salah satu Akaun dibawah

Akaun MAYBANK:
1551 7101 9627
Nama:
Amirul Hisham Bin Amsar
Akaun CIMB:
7024055801
Nama:

Amirul Hisham Bin Amsar

Akaun BSN:
05102 410000 39351
Nama:
Amirul Hisham Bin Amsar

SELEPAS BANK IN SILA WHATSAPP

1. GAMBAR BANK SLIP
2. NAMA PENERIMA , ALAMAT PENERIMA DAN NO H/P PENERIMA
3. NAMA PRODUK DAN KUANTITI

SAYA HANYA AKAN MENJAWAB WHATSAPP ATAU CALL SELEPAS 12PM SHJ

NOTE: TEMPAHAN SEBELUM 12.00PM KE BAWAH SHJ AKAN DIPOS PADA HARI YG SAMA. IN SHA ALLAH.