Tuesday, 9 February 2016

GEL MANDIAN BIDARA - PENAWAR SIHIR , SANTAU DAN SAKA
TERLALU RAMAI DARIPADA KITA MENDERITA AKIBAT  SIHIR , SANTAU DAN SAKA.

MEREKA TELAH BERUSAHA MENDAPATKA RAWATAN MEDIS DAN NON MEDIS TETAPI BERAKHIR DENGAN KEGAGALAN DAN MERASA KECEWA.INI KERANA  KESEMBUHAN ITU MILIK ALLAHJANGAN BERPUTUS ASA. MENCARI PENAWAR ITU WAJIB KEATAS ORANG YANG SAKIT.MARILAH MENCUBA ALTERNATIF PENYEMBUHAN SENDIRI DENGAN GEL MANDIAN BIDARA
Gel Mandian Daun Bidara mengandungi ramuan daun
bidara, Lavender & Peppermint..

Mandian aromaterapi BIDARA memberi ketenangan dan
kesegaran kepada tubuh.
Mandian daun bidara juga secara khusus digunakan
untuk membantu mengatasi penyakit-penyakit
bersifat rohani termasuk gangguan emosi, susah
tidur, gangguan makhluk halus dan sihir.
Kaedah ini sebenarnya bersumberkan amalan para
ulama terdahulu yang menjadikan daun bidara
sebagai bahan rawatan utama dalam mengatasi orang
yang terkena sihir.

Ustaz kata syaitan & jin alergic dgn daun bidara,
macam serangga takut dgn serai wangi.

Antara kesan selepas mengunakan Gel mandian BIDARA:

1. Tidur malam lebih nyenyak
2. Mudah bangun awal pagi
3. Rasa segar selepas mandi
4. Tiada lagi mimpi silam disekolah, rumah lama,
universiti
5. Tiada lagi mimpi seram yang bukan-bukan
6. Jika mimpi tidak memenatkan.
7. Kulit lebih bersih
8. Wajah yang lebih berseri on photo
9. Seperti bertambah AURA/energi diri
Merawat Gangguan Sihir dengan Daun BidaraDalil bahawa Daun Bidara beserta Rukyah mengubati Sihir:
Ibnu Kathir dalam huraiannya apabila menafsirkan Surah Al Baqarah Ayat 102 berkaitan Syaitan yang memfitnah Nabi Allah Sulaiman bahawa baginda menggunakan Sihir bukan Mukjizat meriwayatkan bahawa yang paling bermanfaat dalam menghilangkan pengaruh sihir adalah dengan menggunakan apa yang diturunkan Allah swt kepada RasulNya untuk menghilangkan hal itu iaitu membaca al-muawwidzatian (al-Falaq dan an-Nas) dan Ayat Kursi kerana ayat-ayat itu dapat mengusir syaitan .:
Al Qurtubi menceritakan daripada Wahab untuk mengubati Sihir: “Diambil 7 helai daun bidara ditumbuk halus lalu dicampurkan air dan dibacakan Ayat Kursi dan diberi minum pada orang yang terkena sihir tiga kali teguk dan baki airnya diguna untuk mandi, Insya Allah akan hilang sihirnya”. “Dan diutamakan membaca Qul A’uzubil Falak, Qul A’uzubirabinnas juga ditambah Ayat Kursi kerana ayat-ayat itu dapat mengusir Syaitan.” (Tafsir Ibn Katsir Jilid Satu Terjemahan Pendek Laman 171) (Tafsirul QuranilAzim Juz: 1 halaman 372)
Berikut ini beberapa khasiat atau manfaat daun bidara:

1.Daun Bidara Dan Memandikan Jenazah
Ummu ‘Athiyyah Rodhiyallohu’ Anha berkata, “Nabi Shollallohu Alaihi Wa sallam pernah menemui kami sedangkan kami kala itu tengah memandikan puterinya (Zainab), lalu Beliau bersabda: ‘Mandikanlah dia tiga, lima, (atau tujuh) kali, atau lebih dari itu. Jika kalian memandang perlu, maka pergunakan air dan daun bidara. (Ummu ‘Athiyyah berkata,’ Dengan ganjil? ‘Beliau bersabda,’ Ya. ‘) Dan buatlah di akhir mandinya itu tumbuhan kafur atau sedikit darinya. “(HR al Bukhari 3 / 99-104, Muslim 3 / 47-48, Abu Dawud 2 / 60-61, an Nasa-i 1 / 266-267, at Tirmidzi 2 / 130-131, Ibnu Majah 1/445, Ibnul Jarud 258-259, Ahmad 5 / 84-85, 4076-4078, Syaikh al Albani – Hukum dan Tata Cara Mengurus Jenazah hal 130-131).

2.Daun Bidara dan Wanita Haidh
‘Aisyah secara marfu’, “Salah seorang di antara kalian (wanita haidh) mengambil air yang dicampur dengan daun bidara lalu dia bersuci dan memperbaiki bersucinya. Kemudian dia menuangkan air di atas kepalanya seraya menggosoknya dengan gosokan yang kuat hingga air masuk ke akar-akar rambutnya, kemudian dia menyiram seluruh tubuhnya dengan air. Kemudian dia mengambil secarik kain yang telah dipalit dengan minyak misk lalu dia berbersih darinya. “‘Aisyah berkata,” Dia mengoleskannya ke bekas-bekas darah. “(HR Muslim no. 332 dari’ Aisyah)

3.Daun Bidara Dan Ruqyah
Ulama Wahab bin Munabih menyarankan untuk menggunakan tujuh helai bidara yang dihaluskan. Kemudian dilarutkan dalam air dan dibacakan ayat Kursi, surat al Kafirun, al-Ikhlas, al Falaq dan an Naas. (Boleh juga dibacakan ayat-ayat al-Qur’an yang lain) Lalu dipergunakan untuk mandi atau diminum. (Lihat Mushannaf Ma’mar bin Rasyid 11/13) .Menumbuk tujuh helai daun pohon Sidr (daaun bidara) hijau di antara dua batu atau sejenisnya, lalu menyiramkan air ke atasnya sebanyak jumlah air yang cukup untuk mandi dan dibacakan di dalamnya ayat-ayat al Qur-an.

Setelah membacakan ayat-ayat tersebut pada air yang sudah disiapkan tersebut, hendaklah dia meminumnya sebanyak tiga kali, dan kemudian mandi dengan menggunakan sisa air tersebut. Dengan demikian, insya Allah penyakit (sihir) akan hilang. Dan jika perlu, hal itu boleh diulang dua kali atau lebih, sehingga penyakit (sihir) itu benar-benar sirna. Hal itu sudah banyak dipraktikkan, dan dengan izin_Nya, Allah memberikan manfaat padanya. Rawatan tersebut juga sangat baik bagi suami yang tidak boleh berhubungan badan kerana terkena sihir.


4.Daun Bidara Untuk Makanan atau Minuman
Buah bidara dari kultivar unggul boleh dimakan dalam keadaan segar, atau diperah menjadi minuman penyegar, juga dikeringawetkan, atau dibuat manisan. Di Asia Tenggara, buah yang belum matang dimakan bergaram. Pernah dilaporkan bahawa buah bidara juga direbus dan menghasilkan sirop.Di Indonesia, daun mudanya diolah sebagai sayur-sayuran; daun-daunnya dapat pula dijadikan makanan. Di India, pokok bidara merupakan salah satu daripada beberapa jenis tanaman yang digunakan untuk penyelenggaraan serangga lak; ranting-ranting yang terbungkus oleh rembesan serangga itu dipungut untuk diproses menjadi sirlak. Kulit kayu dan buahnya menghasilkan bahan pewarna. Kayunya berwarna kemerahan, bertekstur halus, keras, dan tahan lama, dan digunakan sebagai kayu bubut, alat rumah tangga, dan alat-alat lain. Buah, biji, daun, kulit kayu, dan akarnya berkhasiat obat, terutama untuk membantu pencernaan dan sebagai tuam untuk luka. Di Jawa, misalnya, kulit kayunya digunakan untuk menyembuhkan gangguan pencernaan, sedangkan di Malaysia bubur kulit kayunya dapat dimanfaatkan untuk ubat sakit perut.

5.Daun Bidara atau daun bidara cina
Bidara acap ditukar identitinya dengan bidara cina (Ziziphus Zizyphus; sinonim Z. jujuba Miller, Z. vulgaris Lamk.). Sebutan yang sekarang ini sering kita dengar dengan panggilan Daun Bidara cina adalah kerana Bidara yang terakhir ini ditanam di China bahagian utara.Dan di Indonesia orang menyebut daun bidara dengan sebutan bidara cina kerana juga dalam sebuah sumber ada suatu kawasan yang disitu banyak tinggal orang keturunan cina dan menanam daun bidara. Daerah tersebut pun kini dinamakan daerah Bidaracina.

Cara penggunaan daun bidara adalah:
a. Ambil daun bidara pada bilangan ganjil, paling sedikit 7 helai daun, taruh di penggilingan / cobek dan tumbuklah hingga halus (dicampur sedikir air)
b. Selepas halus, campurkan dalam segelas air untuk diminum
c. Atau dicampur dan dikacau dalam sebaldi air untuk buat mandi
d. Boleh juga di tambah air hujan, ambil air hujan lansung dari atas memakai bekas yang besar
e. Untuk sakit asam urat dan kolesterol, persendiaan ngilu lebih baik di tambah garam beriodin.

 jangan lupa sebelum dibuat mandi atau diminun bacakan dulu ayat-ayat ruqyah. Jika dibuat untuk mandi lebih afdal air daun bidara ditaruh di bateup dan pesakit berendam selama 10 minit atau jika tidak ada pada bilasan pertama gunakan air daun bidara lalu gosok-gosok ke tubuh dan diamkan selama 5 menitan lalu biilasan kedua gunakan air biasa dan sabun mandi.
Semoga di beri kesembuhan bagi yang mengalami ganguan jin.Kini Bidara yang harum dan wangi di proses menjadi Gel Mandian yang sangat berguna bagi kita semua.Gel Mandian Bidara boleh digunakan sebagai:

1. Gel Mandian

 2. Syampoo Rambut dan kepala

 3. Sabun pencuci wanitaHARGA PALING MURAH  
GEL MANDIAN BIDARA 
DALAM KELASNYA.

 KANDUNGAN : 500ML SEBOTOL
HARGA JUALAN : RM45.00

HARGA OFFER : RM35.00
( DALAM MASA TERHAD )

POSLAJU 1 - 2 BTL RM10 SS / RM15 SSGEL MANDIAN PAHLAWAN GABUNGAN 7 LIMAU


Kaedah Perubatan Menggunakan Limau

 


  Kenapa guna limau?
Jin adalah makhluk ciptaan Allah yang berkongsi hidup dengan manusia dibumi ini. Mereka berjisim halus tidak seperti manusia yang berjisim kasar, oleh kerana itu golongan mereka ini tidak dapat dilihat bagaimanakah hal keadaan jisimnya dengan penglihatan mata kasar manusia. Pun begitu, mereka juga mempunyai akal dan perasaan, justeru mereka juga tergolong dalam golongan yang diperintahkan Allah agar mentaati titah perintah Allah selain manusia.Oleh kerana mereka juga berjisim maka tubuh mereka juga akan bertindakbalas dengan jisim-jisim yang lain. Sebab itulah tubuh mereka akan mudharat apabila terkena air limau sebagaimana mudharatnya tubuh kasar kita ini apabila direndam dengan air limau dalam kuantiti yang banyak. Bukankah sesuatu akan mengalami hakisan apabila direndam dalam cecair yang mempunyai kepekatan asid yang tinggi? Begitulah yang akan terjadi pada tubuh jin yang akan terhakis atau hancur apabila dikenakan dengan air perahan limau walaupun dalam kadar kuantiti yang sedikit kerana tubuh mereka berjisim halus. Maka, air perahan limau adalah alat ampuh yang dapat memudharatkan tubuh jin sehingga mereka terpaksa merasai pengalaman sakit yang tidak terhingga.Maka khasiat mandi limau berkesan untuk memudharatkan tubuh jin yang bersarang dalam tubuh penghidap gangguan jin sehingga tubuhnya kosong dari diinap jin.

Dalam kaedah perubatan Islam, ada beberapa kaedah lain yang digunakan selain membaca ayat al Quran di atas kepala pesakit atau mana-mana bahagian yang sakit. Antara kaedah yang selalu digunakan oleh para perawat adalah membacakan ayat-ayat penawar kepada air hidup (air yang tidak mati) yang kemudian diberikan kepada pesakit untuk minum bagi beberapa tempoh yang tertentu.

Antara kaedah lain iaitulah menggunakan limau nipis atau limau purut sebagai bahan dalam perubatan. Perlulah diperingatkan! Bahan-bahan ini cumalah sebagai suatu ikhtiar yang biasa digunakan oleh pengamal perubatan Islam, bahan-bahan tersebut langsung tidak memberi kesan tanpa Allah kehendaki.


Ada yang bertanya, ” kenapa mesti limau?? bahan lain tidak boleh ke? “
 

Soalan ini biasa ditanya oleh mereka yang kurang faham mengenainya. Mengikut sains, dalam limau ini terkandung acid nitrik yang mana dalam perubatan Islam ia seperti racun kepada makhluk halus. Makhluk halus sensitif dengan benda-benda ini. Setiap orang pun ada perkara yang dia lemah kan? Maka begitu jugalah makhluk halus.


Kajian mendalam pernah dilakukan ulamak tentang perihal ini. Sudah cukup kita faham, jin/makhluk halus dalam tubuh biasa lemah dengan limau atau sesuatu yang bersifat acid.


Berikut adalah cara-cara penggunaannya :

1) Sediakan limau nipis 21 biji dan limau purut 33 biji. ( tiada bilangan yang disyaratkan)


2) Bacakan limau-limau tersebut dengan bacaan ruqyah dan ayat penawar. Bagi mereka yang ingin membuat sendiri, bolehlah membaca ayatul Qursi x 11 kali atau membaca surah yassin.


3) Sebelum baca, letakkan bahan-bahan tersebut di hadapan. Lalu niatkan untuk jadikan bahan-bahan tersebut sebagai penawar buat diri/nama pesakit.

Contoh : ” Ya Allah Ya Tuhanku, dengan keberkatan ayat-ayat suci al Quran yang bakal aku bacakan ini, Kau jadikanlah bahan-bahan ini sebagai penawar buat fulan bin fulan(nama pesakit). 


4) Limau purut digunakan untuk mandi. Limau nipis digunakan untuk minum.


5) Blend kesemua limau purut bersama air tawar. Jadikan ia sebagai pati limau purut. Letakkan dalam suatu bekas yang mudah disimpan.


6) Masukkan pati limau purut dalam 6 @ 7 sudu (agak2 air tersebut berbau limau)  di dalam baldi yang berisi air (seeloknya dibaca terlebih dahulu air tersebut sekurang-kurangnya ayatul Qursi dan 3kul.)


7) Mandi 2 kali sehari, waktu pagi dan petang sehingga 21 hari berturut-turut.


8) Limau nipis pula dibuat minum 2 kali sehari, tengahhari dan sebelum tidur selama 21 hari berturut-turut.

9) InsyAllah, doakan dan teruskan bermunajat mudah-mudahan usaha ini Allah berkati dan berikan kesembuhan kepada kita sekeluarga.
 
“Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman….” (Al Israa’ 82)
TAPI SEKARANG KAMI MEMUDAHKAN ANDA DENGAN MENGUNAKAN GEL MANDIAN PAHLAWAN GABUNGAN 7 LIMAU SAMA SEPERTI RAWATAN DI ATAS.
 KANDUNGAN : 500ML SEBOTOL
HARGA JUALAN : RM45.00

HARGA OFFER : RM35.00
( DALAM MASA TERHAD )

POSLAJU 1 - 2 BTL RM10 SS / RM15 SS

SET MANDIAN RAWATAN 3S  
( SIHIR , SANTAU DAN SAKA )
HARGA : RM70.00
POSTAGE : RM10.00 SM / RM15.00 SS


CARA GUNA:

GUNAKAN MANDIAN BIDARA DIWAKTU PAGI
DAN
GUNAKAN MANDIAN PAHLAWAN GABUNGAN 7 LIMAU DIWAKTU PETANG
( SELEPAS ASAR ATAU SELEPAS MAGRIB ATAU SELEPAS 12 TGH MLM)BERMINAT ?
SILA WHATSAPP


www.wasap.my/60176889720

SILA CHECK STOCK DAHULU SEBELUM BANK IN DUIT

CARA PEMBAYARANSILA IKUT LANGKAH LANGKAH BERIKUTLangkah 1: Bank-In ke salah satu Akaun dibawah

Akaun MAYBANK:
1551 7101 9627
Nama:
Amirul Hisham Bin Amsar
Akaun CIMB:
7024055801
Nama:

Amirul Hisham Bin Amsar

Akaun BSN:
05102 410000 39351
Nama:
Amirul Hisham Bin Amsar

SELEPAS BANK IN SILA WHATSAPP

1. GAMBAR BANK SLIP
2. NAMA PENERIMA , ALAMAT PENERIMA DAN NO H/P PENERIMA
3. NAMA PRODUK DAN KUANTITI

SAYA HANYA AKAN MENJAWAB WHATSAPP ATAU CALL SELEPAS 12PM SHJ

NOTE: TEMPAHAN SEBELUM 12.00PM KE BAWAH SHJ AKAN DIPOS PADA HARI YG SAMA. IN SHA ALLAH.